13 september 2022

Lekker buiten sporten in Mantgum


Een plek om lekker buiten te kunnen sporten en spelen voor het hele dorp. Dat is één van de pijlers van Plan Boppeslach in Mantgum. Met geld vanuit het Leeuwarder Sportakkoord werd een sporttoestel in de nieuwe beweegtuin betaald. En daar wordt al flink gebruik van gemaakt. Het sporttoestel is in maart 2022 geplaatst. “Het staat vlakbij de haven van Mantgum”, vertelt Jant van Dijk, één van de initiatiefnemers van Plan Boppeslach.

“Het wordt gebruikt door de dorpsbewoners, maar ook door toeristen die met de boot de haven aandoen. En natuurlijk hangen er altijd kinderen aan het toestel. Het heeft een grote aantrekkingskracht.” Het sporttoestel is één van de onderdelen van de beweegtuin. Daarnaast kun je er fierljeppen en gewoon lekker in de natuur buiten spelen.

Plan Boppeslach is door de inwoners van het dorp zelf bedacht. Naast de beweegtuin is er ook een rolstoelvriendelijk wandelpad rondom het sportveld aangelegd dat aansluit bij de andere wandelmogelijkheden in het dorp, wordt het terras bij MFC
Wjukken uitgebreid en zorgen openslaande deuren voor verbinding van het MFC bij het sportveld.

Subsidie aanvragen
“Voor alles wat we wilden realiseren rondom het multifunctioneel centrum, hadden we in totaal drie ton nodig. Dat geld hebben we inmiddels bij elkaar. Daarvoor hebben we bij verschillende partijen subsidie aangevraagd. De aanvraag voor geld vanuit het Sportakkoord, was voor ons vrij eenvoudig. We hebben vooraf contact gelegd met bv SPORT om te vragen of we in aanmerking kwamen voor subsidie en daarna was het een kwestie van het formulier invullen. We voldeden aan alle eisen, dat scheelt natuurlijk ook.”

Ook een idee om mensen in beweging te brengen? Wie weet kun je ook een bijdrage uit het Sportakkoord krijgen. Kijk hier hoe je dat doet.