Deel hier je idee


Heb jij een goed idee om mensen in beweging te krijgen? Maar hebben jij of je (sport)club, vereniging of stichting niet genoeg geld om het uit te voeren? Stuur je idee dan in! Misschien is er subsidiegeld beschikbaar om het toch voor elkaar te krijgen. Hieronder lees je waar je idee aan moet voldoen.

Twijfel je of je idee kans van slagen heeft? Of heb je nog vragen? Neem dan voordat je je aanvraag indient, contact op met één van de buurtsportcoaches van bv SPORT. Zij kunnen je verder helpen. Stuur een mail naar sportontwikkeling@bvsport.nl of bel met 058 – 267 7955.

Wie mag een idee indienen?

Iedereen die in de gemeente Leeuwarden woont of is gevestigd. Of je jouw idee nu aanlevert namens je sportclub, de buurtvereniging of gewoon namens jezelf, maakt niet uit. Je kunt het geld voor verschillende dingen gebruiken.

Hoe dien je een idee in?

Wil je weten hoe je een idee indient. Kijk op de pagina criteria

Wat zijn de voorwaarden om geld te krijgen voor je idee?

Je aanvraag moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De aanvraag draagt bij aan de wensen, doelen en thema’s van het Lokaal Sportakkoord
  • Bij jouw idee wordt er door meerdere partijen samengewerkt. Bijvoorbeeld door jouw sportvereniging en bv SPORT
  • De gemaakte uren worden (voor een deel) vergoed. Samenwerking met een buurtsportcoach van bv SPORT is een pluspunt. Je dient de aanvraag in door dit formulier in te vullen. Vergeet de bijlages niet!
  • Het project is goed over te dragen (naar andere organisaties/situaties). Dit betekent dat je idee ook op een andere plek in de gemeente door een andere club of vereniging uitgevoerd kan worden.
  • Jij of je club stoppen zelf ook tijd of geld in het project
  • Jij of je club werken mee aan het volgen en na afloop bespreken van het project
  • Je deelt regelmatig  hoe het gaat met je project met de Fanclub.
  • We kunnen informatie over je project delen op de website van het Lokale Sportakkoord. Zo kunnen we anderen inspireren!

Wie bepaalt of er geld is voor je idee?

De buurtsportcoaches van bv SPORT beoordelen alle aanvragen tot € 1250,- De leden van de Fanclub bespreken alle ideeën die binnenkomen waar een groter budget voor gevraagd wordt. Zij bepalen samen of de aanvraag gehonoreerd wordt en er geld beschikbaar komt.

Hoe komt het geld bij jou of je club terecht?

Namens de buurtsportcoaches en de Fanclub zorgt bv SPORT voor het beheer, de uitbetaling en het (laten) geven van uitleg over het uit te keren geld. Is een projectaanvraag goedgekeurd? Dan sluiten bv SPORT en jij als aanvrager een overeenkomst over het bedrag dat je krijgt.

Heb je hulp nodig?

Heb je een idee, maar ook nog een aantal vragen? Bij het indienen van jouw idee kun je hulp krijgen van de buurtsportcoaches van bv SPORT. Stuur een mail naar sportontwikkeling@bvsport.nl of bel met 058 – 267 7955.